kolmapäev, 9. juuni 2010

põhja-kõrvemaal Pühajärve ääres

olin paar päeva maal. esmaspäeval tegin pika ja aeglase tiiru kõrvemaal.
vaatasin kaarti nii- ja naapidi, midagi geniaalset pähe ei karanud - on ju suurem osa radu seal igatepidi läbi käidud. mõtlesin, et kas valida pisemaid või laiemaid teid, päripäeva või vastupäeva... siis vaatasin, et ohhoo! on mõned väikesed järved, mida ma polegi veel külastanud. kuna olin rattaga, siis ligipääsetavus rattaga saigi kriteeriumiks.
hakkasin vaikselt nikerdama, läksin mati kaudu. leidsin otsetee Järvi järvede lõunaossa. seal vaatasin üle vana tuttava Pärnjärve ning üritasin külastada ka Särgjärve, kuid ühtki rada sinna ei vii. siis möödusin Pikklaukast ja jalutasin laudteed pidi Paukjärveni. sinna on ehitatud uus peldik! :)
edasi Mudajärv ja pikalt alla üle Soodla jõe. kusagil seal on tilluke Kariste? järv. venemäe juures on Mustjärv, mis pigem lauka moodi, väga sooja veega. sellest edelas on Väike-Sillaotsa? ja Sillaotsa järv.
tagasiteel peatusin Kulli järve juures ja katsusin ka Mähuste veetemperatuuri. viimaks üritasin ligi tungida Laijärvele ja Väikejärvele (mis minu kaardil oli Pühajärv :P), aga need on väga võsase ja soise kaldaga.
ülesanne täidetud, chillisin Paukjärve põhjatipus, suplesin ja võtsin tiba päikest.
tagasi koju kemba kaudu maanteed pidi.

aeg 5:42:26; TE 2,3; 127; 165; 2093 kcal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar