reede, 11. september 2009

kas jumal on olemas?

tahtsin kirjutada eilsest kaiu päevakust, aga tänaste sündmuste valguses pole päevak absoluutselt oluline. ajaloolise tõe huvides märgin vaid, et:
aeg: 1:46:13; TE 5,0; keskmine 164; max 175; energia 1362 kcal.
*******************
aga täna!
täna kell 12 päeval varastati Tartu Linnamuuseumi sisehoovist mu jalgratas Sad ratas oli suure lukuga vihmaveetoru küljes, mille varas laiali lammutas, et ratast kätte saada. kurbus suur ja kaotusvalu kah (rahaline kaotus ca 8000). nördimus ja uskumatus.
olin tubli, võtsin kodust ratta passi ja foto ning tegin politseis paar tundi hiljem avalduse. koostasin mõttes kuulutuse, mida kavatsesin foorumites ja lehtedes levitama hakata.
...
peale politseis käimist sõitdan autoga vanemuise tänavale, kus on mu töö/õpingud. (asukoht ca 1 km linnamuuseumist.) pargin auto tänavale ja hakkan trepist üles minema majja sisse. märkan äkki kõnniteel sõitvat jalgratturit. ratas sama mudel ja värv, mis minu oma. igaks juhuks astun paar sammu trepist alla tagasi, et paremini silmitseda. õnneliku juhuse (?) tõttu on kõnniteel just seal kitsas, nii et rattur võtab hoo maha. märkan raamil täpselt samasuguseid mõlke, mis minu rattalgi.
peaaegu mõtlemata astun värisevate jalgadega ratta juurde, võtan kätega lenksust kinni ja ütlen: "see on minu ratas, tule pealt maha!"
...
jätan edasised sekeldused vahele. loo lõpp - ratas on tervelt ja õnnelikult minu valduses tagasi.

1 kommentaar: