esmaspäev, 21. september 2009

ujumine mehhiko lahes






nädalavahetuse veetsime mere ääres. lõunarannikule ennustas äikesetorme, valisime seega koha põhjarannikul. üsna pisike linnake veracruzi maakonnas, nimeks tecolutla. millegipärast meenutas mulle tsipake mustveed, selline unine koht, vähe kära.
rand oli tumeda liiva ja mitte eriti läbipaistva veega. aga vesi oli loomulikult soe! kindlasti üle 25 kraadi. õhk lämbe ja niiske, aga peale äikest läks paremaks. veetsime ka mitu tundi päevitades, nägu on mul üsna kõrbenud ja valus.
meie hotell costa azul (sinine rannik) asus ca 50 meetrit veepiirist ja oli täitsa mõnus. oma bassein, konditsioneer, puhas. linnas pakuti igal sammul matka paadiga mangroovimetsa, alguses oli hind 400 peesot, hiljem juba 200. sõit oli lühike, paaritunnine. nägime krokodille, hulganisti krabisid. mangroovid on täitsa ilusad, tõesti lopsakad.
linnatänavad olid nii, et kesklinnakvartali ümber oli poode, enamus müüs bikiine ja kleite ja ehteid. aga juba mõni tänav eemal polnud mingit äritegevust, kui mitte arvestada seda, et iga teine pere oli oma kodus püsti pannud söögikoha.
enne tecolutlat käisime veel ühes püramiidikohas - el tajin'is. see oli ehitatud totoneekide poolt umbes 1700 aastat tagasi. mõnus pisike koht, kus tol päeval polnud ka palju turiste. seal ei saanud ehitisi katsuda ega otsa ronida, nagu ilmselt teotihuacan'is pidi saama. sinna katsume ka jõuda. el tajin'is olid sellised huvitavad asjad nagu voladores, 4 meest pea alaspidi köite otsas keerlemas, muusikat mängib viies mees samas kõrge posti otsas. ostsin värskeid vanillakaunu ja kübara :) tõeline turist!

sõit tecolutlasse võttis mingi 6-7 tundi, kuigi vahemaa mexico cityga pole väga suur. pea pool teed kulges mägedes, kus keskmine kiirus on umbes 50 km/h.

tagasiteel astusime läbi davidi vanemate juurest pachuca linnas, kus sain süüa liblikaröövikuid Hypopta agavis :P need kasvavad agaavi sees ja on hullult kallid. kuivatatud ja külmutatud ussid maksavad 1000 peesot liiter! (1 peeso = ca 0,8 krooni.)

pilte lisan hiljem eestis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar