laupäev, 24. september 2011

XT-sügisseiklus Taevaskojas

hii, küsi ja sulle antakse :)
et ma natuke aitasin korraldada planeediretke, sain kutse teadlaste ööle. aura ja ahhaa keskuse kõik atraktsioonid tasuta. pluss veel hea seltskond ja rikkalik toidulaud. reede õhtul alustasin suht vara ujumise, mullivanni ja lõhega. oooo milline suurepärane lõhe see oli! õhtu jooksul veel palju head-paremat, aga lõpuks planetaarium ja martsipaniga shokolaadikook. ohhhh.... kui poleks vaja olnud järgmine päev asjalik olla, siis oleksin nautinud hommikuni.
järgmisel päeval (täna) oli xt-seiklus taevaskojas. me Evaga olime pikalt kahtleval seisukohal, kellega minna ja kas üldse minna ja... minul oli peamiseks kaalukeeleks asjaolu, et võistlus oli extar-formaadis. mis kole loom see on? mina ei tea. ausalt, ei tea kas see on Randy enda vaimusünnitis või ongi mingisugune rahvusvaheline võistlusformaat. kui keegi teab, palun öelge!
aga selles formaadis toimub järgmisel aastal 12h võistlus, kus ma tahaksin kindlasti osaleda. ja mõtlesin, et olen kaval ja proovin tolle extar'i enne järgi. 
tjah, natuke naljakas ja harjumatu ta ju oli :) etappide ajad olid kuidagi nii ebavõrdsed - esimesed jooks ja ratas lühikesed, viimased jällegi pikad. et me Evaga olime kuidagi eriliselt alamotiveeritud, siis tegime enamasti lühikesed etapid ja lõpetasime pool tundi enne kontrollaega. külm hakkas ka. teisel rattaetapil saabus nimelt pisem torm. tuul oli kõva ning vihmavalingud suuremad ja vähemad. kas ma juba ütlesin, et külm hakkas? kujutasin väga elavalt ette meid ootavat sauna ja troopilist kuumust. ja tänu varasele finishile sain tervelt MÕNE minuti saunalaval täitsa üksi olla!
kaardi üle noriks natuke. kõik etapid olid samal kaardil (1:20 000 vist?), esines palju ebatäpsusi: näiteks oli looduses kaduv siht, kaardil aga korralik; looduses laiad rajad, kaardil mitte midagi. ja see mõõtkava oli ka harjumatu - mina isiklikult olen harjunud 1:15 000 või 1:10 000 mõõtkavaga. see meid jõeäärsel jooksuetapil segadusse ajaski: ühelt lageda servalt me punkti ei leidnud ja süüdistasime ohjeldamatult kõiki turiste, kes kindlasti olid punkti ära varastanud! tegelikult eksisime tubli mitmesaja meetriga :) tunnistasime ennast jobudeks ja edaspidi vaatasime kaarti hoolikamalt.
***
pilte ja kaarte ehk hiljem. 
me kaotasime naiste kolmanda koha 5 sekundiga :D jäime rattaetapil 5 sekundit hiljaks ja sellest 1 trahvipunkt.

2 kommentaari:

  1. Kellele kevad, kellele sügis...

    EXTAR = ESTONIAN XT ADVENTURE RACE ja järgmisel aastal pidi rahvaraja pikkus olema 6-8h.

    Ja 3. koht jäi vast ikka rohkem kiire sauna saamise soovi taha, sest selle üle jäänud rohkem kui poole tunniga oleksite viimases jooksus ka kõndides 2 punkti rohkem saanud võtta...

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Martti! No aga saun oli ju täitsa kiirustamist väärt, tasuta korraldajapoolsed õlled-siidrid ja suurepärane vaade finishile :)

    VastaKustuta