esmaspäev, 21. veebruar 2011

Tartu Maratoni suusaabi

eilse päeva veetsin Peebu tp's määrides, määrides ja veelkord määrides. ja vahetevahel osutasin kepiteenust ka. ilm oli väga ilus, kõige kiiremal ajal tuli isegi jope maha ajada, nii palav hakkas.
olin valmistunud hullemaks - kaasas oli 2 termosetäit kuuma jooki, batoonid, geelid, magneesium, kindaid, sokke jne. enamus asju jäigi autosse, vaid 2 geeli läksid õigesse auku. esimene Priidule (viuh! ja läinud ta oligi), teine A.-le ("no täitsa perses. kõik on perses!" tema teekond jätkus natuke väsinult ja vaevaliselt).
aga siis kui mass peale vajus, ei olnud aega nuusatagi, ringi vaatamisest ja kaasa elamisest rääkimata. nii et sorry kõikidele tuttavatele, kellele tere ei saanud öelda. meid oli 4 määrijat ning kohati igaühel 5-6 inimest järjekorras. lisaks oli paar hädalist, kes murdnud ära suusa või suusasaapa (ei tea mis valemiga?). hulganisti vajati uusi keppe, ma usun et 20-25 tükki sai ära vahetatud küll. mõni üksik küsis libisemismääret, aga muidu ikka pidamist ja pidamist. ma oskan nüüd väga profilt pidamist peale kanda ja veel profimalt laiali määrida. käsi väsis kiiresti ära, aga ei hullu - omandasin palju parema madala määrimisasendi, kus sai jalga kasutada toena ja klotsile keharaskusega peale vajutada. parem käsi ja külg on täna tsipake õrnad, aga näiteks suusatamist see ei segaks, ma arvan ;)
märkus järgmiseks aastaks - tuleb ära õppida inglise ja soome keeles: pidamismääre (grip wax, pito vaha?), pidamisala (grip area, pito alue?), määrde hajutamine (wax smearing, piton levittäminen?), suusakulp (ski camber, suksen kallistus?), suusapõhi (ski base, suksipohja). kui keegi teab, võiks öelda :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar