esmaspäev, 30. september 2013

natuke delikaatseid isikuandmeid

käisin TÜASKi poolt pakutavas kehakoostise analüüsis. mõtlesin, et ehk saan vastuse sellele, miks mu keha rasvasisaldus nii suur on, kuigi välja nagu eriti ei paista (vähemalt minu meelest) :)
ma seda vastuste paberit ei hakka siia skännima, peamised tulemused olid: kehakaal on optimumi ülemise piiri juures, keha tüüp lihaseline, vähe ülekaaluline. üle optimumi on mul mineraale (ehk siis lihaseid) ja rasva. samas, teises tabelis on rasva % jällegi optimaalses vahemikus. 
segmentaalne analüüs: jäsemetes on pehmeid kudesid ja rasva täiesti normaalselt, samuti on keha sümmeetriline, vaid parem jalg on tsipa lihaselisem kui vasak. 
bioloogiline vanus on noorem, kui passis. ja miski keha "takistus" on 478 (kõik alla 500 pidi olema väga hea).
järeldused: rasvad paiknevad peamiselt siseorganite ümber ja see on otseselt tingitud valest toitumisest. see oli minu jaoks suur üllatus, sest oma meelest toitun õigesti - 5 korda päevas, süsivesikud hommikul ja valgud õhtul. ei söö valget jahu ega valget suhkrut. võtsin ette tap.nutridata.ee ja katsun jälile saada, mis mu dieedis siis valesti on.
***
veel käisin rattaasendit timmimas. Rocca al Mare Hawaii poe poisid sättisid üle tunni aja mu ratast, aga tundub, et sai umbe hää! alguses oli küll tunne, et sõites künnan ninaga asfalti, lenks on nüüd lausa 11 cm madalamal. sadulat nihutati ettepoole ligi 2 cm.
ja küll oleks huvitav teada saada, mis on naistel keskmine käe pikkus :) üritasin interneedusest leida, aga selliselt mõõtes - pöidla keskmisest liigesest õlanukini - pole keegi keskmisi arvutanud. mul oli see igatahes 58,2 cm.
***
nüüd natuke nuttu ja hala kah. 
eelmisel kolmapäeval jooksin õhukeste tossudega ja liiga intensiivselt paar kilomeetrit. tagajärjeks hull valu paremas ahhilkas. see on mul varemgi valutanud, aga nii hullusti mitte kunagi hüppeliigest ei saanud ei sirutada ega kõverdada, ning käies lonkasin päris tugevasti. eile pani Priit Ailt ilusa roosa teibi peale ja soovitas veel paar päeva külmas hoida, nädala lõpupoole aga soojas.
lootus joosta laupäeval Tartu Sügisjooksul oma 10 km rekord on vaikselt hääbumas :(
khm, pilt on illustratiivne :P

3 kommentaari:

  1. Ohh, mind ootab ees sama saatus! Ma pidavat baigi seljas kuidagi liiga püsti olema ja ähvardati lenks madalamale lasta. Ei tea, kas siis hakkab rohkem turja ka krampi kiskuma?

    Mõningal juhul pidavat ahhilka ja hüppeliigese jamasid tekitama ka liiga pinges säärelihas. Endal kogemus puudub, kuid sõbranna oli sama asjaga hädas. Enamasti peale seda, kui oli vahepeal kontsa kandnud.
    Kuid ilmselt on neid põhjuseid terve käputäis :( Kiiret paranemist!!

    VastaKustuta
  2. Madalam lenks mõjub minu teada rohkem alaseljale. Vähemalt isiklik kogemus on selline, et uues asendis sõites muutus valusaks selg vöökohas ja allpool. Turjale pigem mõjub see, mis asendis on käed (küünarnukid kui laiali).

    VastaKustuta
  3. Mille põhjal nad seda kehakoostist mõõdavad? 10-15 eur eest ja nii täpselt? Kui see on sama, mida TÜASK lehelt leiab.

    VastaKustuta