esmaspäev, 13. juuni 2011

EMV rattaorienteerumises

nii, kas tahate enne häid või halbu uudiseid?...
olgu, rääkisite pehmeks, halvad enne - tavarajal ma katkestasin. 
kaart oli mõlemal päeval laanemetsa, kus paar aastat tagasi toimus TA rogain. ilusad kõrged männimetsad, palju sihte ja keskmine teedevõrk. selleks võistluseks oli aga korraldatud meile pehmed liivaaugud teede asemele; loendamatud hordid parme, sääski ja kihulasi ning troopiline kuumus mitteliikuva õhuga. 
tavaraja alguses magasin maha ühe teeotsa kusagil keset heinamaad ja vajutasin oma tugeva jalaga kindlasti paar kilomeetrit üleliigselt. siis kui aru sain, et niimoodi orienteeruda ei saa, püüdsin väga hoolega kaarti jälgida ja võimalikult vähe muneda. see mitte-munemise otsus vist maksiski kätte, sest ühel sihil järsemapoolsest nõlvast alla sõites tulles käisin kõmaki! vasakule küljele. iseenesest oli asend ok ja kiirus väike, aga tee asemel olid pehmed liivaaugud vaheldumisi suurte männijuurikatega. vigastused - mõlemad põlved, eriti vasak; vasak puusaliiges, mis nüüd päev hiljem teatud liigutuses valus on; roided vasakul üleval, sügavalt hingata on natuke valus; üleüldine põrutus, mis ei lasknud kohe peale kukkumist kõhulihaseid üldse pingutada. 
tänu eelnevale ekslemisele ja kukkumisele kulunud toibumisele jõudsin esimese KP juurde umbes 30 min peale starti. kui ma oleks kukkunud kusagil lõpus, oleksin kindlasti edasi sõitnud, aga seekord siis sedasi...
nii, nüüd head uudised :)
esimese päeva lühirada läks päris hästi. kui eelmisel aastal olin peaaegu konkurentsitult viimane, siis sel aastal saavutasin eestlaste arvestuses auväärse neljanda koha. kuna päris palju oli soomlasi-lätlasi-maailmameistreid, siis üldjärjestuses olin teise poole sees, aga rahul olen ikkagi. valikuid sel rajal eriti ei olnud, punktid suht lihtsalt ja teed kiired (kuigi jällegi liiva täis).
Pildid ja tulemused.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar