esmaspäev, 11. juuni 2012

Melliste tri - võistlejana kerge, kohtunikuna ootamatult raske

moositigi mind ära, ei ole ju võimalik Ergo ilusale naeratusele kaua vastu panna :P tiim Tallinn-Tartu Express sai väga väärikas konkurentsis kõrge 6. koha. kokkuvõttes kõik sujus kenasti, ratta laenasin Kadrilt (raam oli küll numbri võrra väiksem, äkki valest asendist tulidki mul jooksurajal krambid?). ujumisega ei tõmmanud ennast seekord väga umbe, samas hullult ei uimerdanud ka. vee jahedus natuke küll mõjutas, aga adekvaatsus siiski säilis. rattarajal oli vahepeal päris äge külgtuul, võttis natuke vibama. vahetusalad olid mitte mu kõige kiiremad, aga ei jäänud puterdama kah. jooksurajal aga tuli terav lihasvalu otse roiete alla, ei saanud end üldse sirgeks. kui eelmisel aastal oli mõnikord probleeme just jalalihastega, et rattalt-jooksule oli imelik minna, siis nüüd polnud sellist muret üldse. 
pildialbumite lingid klubi lehel
Tallinn-Tartu Express
muidu olin mõlemal päeval jällegi vahetusala peakohtunik. peamiseks probleemiks oli ikkagi lahtise kiivririhmaga vahetusalas viibimine, kusjuures kõige rohkem pidin sellist märkust tegema teise päeva põhidistantsil. võrreldes eelmise aastaga on võistlejate teadlikkus siiski tõusnud, ilmselt loetakse juhendit hoolikamalt. väga tore.
päeva rikkus aga põhidistantsi võistleja nr 64. ma ei suutnud tükk aega uskuda, et selliseid haletsusväärseid mehi tänapäeval veel sportlaste hulgas on... mul on küll suht paks nahk ja pisemaid mükse ei pane tähelegi, aga see oli isegi minu jaoks midagi mainimisväärt. mikrofoniga kommentaator, kes seda situatsiooni pealt nägi, ütles nii kenasti (ligikaudselt): "kohtunike korraldusi tuleb kuulata. ole mees ja tee endale reeglid selgeks, mitte ära tule naisi räsima". :D
loomulikult me kõik oleme vaid inimesed ja eksime, võistlusel on adrenaliinitase väga kõrgel ja pulss laes. kõrvad võivad vett täis olla ja kohtunike korraldusi lihtsalt ei kuule. see on täiesti mõistetav ja kõik alaga tegelejad arvestavad sellega, aga ennast ei pea ju vägivallaga õigustama, onju.
lõpetan siiski positiivse noodiga - paljud võistlejad oma asju vahetusalast ära viies tänasid ja lubasid tagasi tulla :) aitäh teile ka!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar